Jobskaberen v. 2 (danish post)

Gudskelov for en aktiv hjerne.

Jeg er faktisk klar til at spytte endnu flere jobskabelsesforslag ud. Nok ansporet af en voksende skræk for, at denne stigmatiserende, nedladende og kriminaliserende holdning, til alle udenfor arbejdsmarkedet, er kommet for at blive.

Så jeg sender lige nogle flere idéer afsted.

5. Jeg skylder faktisk æren for denne idé til min mor. Hun er Danmarks mest socialt bevidste konservative, men hun er konservativ, så vi er ikke altid enige. Men altså denne her, er vi enige i: Få nu udryddet alle de der smuthuller, der tillader firmaer og kommuner at bruge slave-arbejdskraft fra andre lande. Hvis noget er vildt billigt, gælder det samme som på e-bay, så er det nok ikke helt, som det skal være. Åbne grænser ja, men lige løn til alle. Så kan det jo være, at nogle af vores hjemligt uddannede håndværkere alligevel er at foretrække. (tak Mor)

6. I forlængelse af 5. Når smuthullerne er lukket, så se dog at få gang i Femern-broen f.eks. Jeg hader personligt at sejle og når jeg en dag får mulighed for at komme ud i verden igen, vil jeg rigtig gerne køre over en bro til Tyskland. Tænk jer lige alle de arbejdspladser.Det er jo et årelangt byggeri. Og vi har jo vænnet os til betalingsanlæg. Sæt igang.

7. Invester i hele infrastruktueren. Selvom offentlig transport er det nye sort og vi ikke skal opfordre for meget til at køre i bil, så få dog nogle mand ud og lav vejene. De kan jo lige fixe hældningen på ringvejen om København, nu de er derude. Aquaplanning i selv moderat regnvejr er so last year. Og byg billige studieboliger, kollegier og den slags. Det er en god investering i fremtiden, det minimerer økonomisk kriminalitet og det sætter en masse håndværkere i arbejde.

8. Apropos økonomisk kriminalitet. Så luk dog de smuthuller, der gør mænd, som Riskær, i stand til at lænse statskassen for hundredevis af millioner. Den mand har jo kostet os ligeså meget som kontanthjælpsmodtagerne med sine rådne forretningsevner og sin næse for snyd (må man skrive det, når manden er dømt for det? Ellers sorry)

9. Invester i ældregruppen. Vi får flere og flere pensionister. Så skab dog flere jobs til at gøre deres liv bedre. Hvorfor skal en pensionist ikke have hjælp til rengøring, indkøb og tøjvask? Det er jo jobs, jobs og atter jobs.

10. Hold nu op med at lefle for de finansmænd, som konstant truer med at trække deres firma ud af Danmark, hvis ikke de får deres vilje. Regel nummer 1: Mænd, som konstant truer med at gå, når de ikke får deres vilje, gør det aldrig, når det kommer til stykket. Det er bare en infantil måde at prøve at dominere på. Og hvis de går, hvad så – de betaler alligevel ingen skat og de 1000 ekstra arbejdspladser kan vi dække ind ved at udvikle noget nyt. Det ville der nemlig være plads til når “forholds-tyrannerne” forsvinder.

11. If all else fails. Så hæv dog skatten med 1% i en kortere periode. Over halvdelen af alle danskere er ok med tanken allerede og så kan man da tale om at løfte i flok.

Der en grund til, at det er dyrt i Danmark. En grund til at arbejdskraft koster mere og vi betaler for hinanden. Vi har ikke et land, hvor sindslidende skyder på vores børn i skolerne. Vi har ikke et land, hvor der begås rovmord af sult. Vi har ikke et land, hvor handicappede rager rundt på gaden og ufrivilligt skaber alle mulige slags ulykker. Vi har ikke et land hvor et ud af fire børn går sultne i seng.

Det hele handler om penge lige nu, men faktum er jo, at når ulykken rammer, er det fuldstændig ligegyldigt, hvor mange penge man har. Det bliver aldrig nemmere at miste sit barn, sin førlighed eller sit hjem, blot fordi man havde tjent mere og marginaliseret dem, som modtog hjælp fra staten. Og ulykken vil ramme. Man kan ikke fortsat nedgøre, udstøde og undertrykke så mange mennesker uden, at det har en konsekvens. Én dag, er der én, som griber et våben og går amok.

Investér i Danmark. Please.

Advertisements

About Astrid Lequime

Founder of the Noah Lequime Foundation. Our goal is to brighten the lives of underprivileged special needs children around the world. Social worker, philanthropist and mother of three children. Two are special needs children.
This entry was posted in Politics, Social work and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Jobskaberen v. 2 (danish post)

  1. Rigtig godt indlæg, godt skrevet.
    Det bør jo være tankevækkende, at ingen af disse forslag tages alvorligt af politikerne i Folketinget. Vækstplanen giver derimod god mening for dem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s