Vi bliver kvalt all right!!!

Man må give manden, at han har nosser, ham Lars Barfoed.

I et debatindlæg i Politiken skriver Barfoed med store armbevægelser om, hvordan vi kvæles i offentligt omsorg – både økonomisk og menneskelig.

Lars Barfoed skriver om dyder fra en svunden tid, hvor man tog ansvar for sig selv og sine og opfyldte sine pligter til samfundet.

Ja, samme Lars Barfoed, som er skilt 2 gange pga. utroskab, fordi han ikke kan tage ansvar for sit valg af hustru og blive ved sin læst.

Ja, samme Lars Barfoed, som udnytter vores samfunds menneskelige omsorg og springer en venteliste over, så han ikke skulle bo sammen med nu eks-kone nr. 2 alt for længe.

Hvis der var nogle, der troede, at de konservatives deroute toppede med Henriette Kjærs kriminelle ægtemand, så kan de godt tro om igen. Hvis selvsamme mennesker troede, at Jørgen Glenthøj, min følelseskolde lægeuddannede borgmester på Frederiksberg, var et unikum, så kan de godt tro om igen igen.

Den konservative psykose er komplet. Alt er samfundets skyld.

Hov, nej. Er det ikke det, Lars Barfoed tordner imod? Læg ikke skyld og ansvar på samfundet, men tag det på dig selv.

Ved du hvad, Lars? Det ville altså klæde dig at lægge din opførsel op af dine ord.

Du snakker i øvrigt om de berømte curling-familier. Forældre, der ikke ruster deres børn til et voksenliv med ansvar og pligter. Du er godt klar over, at de der curling-familier er de bedst stillede, ikke? Det er ikke kontanthjælpsmodtagerne, der køber sig fra alting og ringer 20 gange om dagen til deres børns skole. Det er dit vælgersegment, Lars. De velstillede. De rige.

Du skriver også om, at bevidstheden om at være en ansvarlig del af fællesskabet smuldrer. Hvad i alverden snakker du om? Hvilken psykose befinder du dig nu i?

Du VIL jo ikke fællesskabet! Bestem dig dog. Skal vi mele vores egen kage eller skal vi have fællesskab?

Jeg beklager, at jeg skal være den, der åbner dine øjne, Lars, men det er ikke krævementaliteten, der har undermineret vores velfærdssamfund og vores fællesskab.

Det er heller ikke, at vi allesammen har overforbrugt de sidste mange år og nu ikke vil yde.

Og det er i hvert fald ikke lakridspibernes skyld og jeg hader, at du synker så dybt for at klemme lidt populistisk smartness ind i dit skriv.

Vores samfund er undermineret af dig og dine, Lars. Af uansvarlige banker, af penge-spekulanter, af højindkomstfamilier, som ville have mere og større. Af politikere, som kører den klammeste retorik mod de svage, alt imens I tager vores social- og sundhedsforsikring og smadrer den til ukendelighed.

Det er jer, der har ødelagt Danmark. Det er i hvert fald ikke de svage, udsatte eller kontanthjælpsmodtagerne, hvor gerne du end vil placere skylden dér.

Du, Lars, har kørt Danmark i sænk. Du og alt hvad du repræsenterer af egoisme og selvfedhed.

Men oprøret skal nok komme. Mennesker finder sig kun i undertrykkelse og løgne et vist stykke hen ad vejen.

Vi kvæles, det er sandt.

Vi kvæles i dine løgne og din ansvarsfralæggelse.

Vi kvæles, men vi dør ikke.

Og så kommer vi igen. Det lover jeg dig.

Advertisements

About Astrid Lequime

Founder of the Noah Lequime Foundation. Our goal is to brighten the lives of underprivileged special needs children around the world. Social worker, philanthropist and mother of three children. Two are special needs children.
Image | This entry was posted in Politics, Social work and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s